MIKOLATTE on aikaansa seuraava urbaaninen sisutuskahvila, jonne kaikki ovat tervetulleita nauttimaan kauniista visuaalisesta ilmeestä, ensiluokkaisesta kahvista, käsintehdystä teestä sekä muista korkealaatuisista kahvilatuotteista. Tarjoamme ylellistä kahvilakokemusta ja makunautintoja yhdistettynä ainutkertaiseen ympäristöön. Perusperiaatteemme on se, että liikkeessämme myynnissä olevat sisustustuotteet kuin myös kaikki kahvilatoiminnan tarjoiluastiat on asiakkaan ostettavissa. Kahvilassa olevat kalusteet; pöydät tuolit ja sohvat ovat myös asiakkaan tilattavissa uutena varastotuotteena kotiinkuljetuksella. MIKOLATTE on paikka, josta löydät mahtavia sisustus- ja designtuotteita kotiin tai lahjaksi.

Mikolaten omistaa HM Mikola Oy; yrityksellä on vahvaa osaamista korkealuokkaisesta ja monipuolisesta kahvilatoiminnasta jo vuodesta 2006.


Tuoteisiimme ja palveluumme kuuluvat: herkulliset ja monipuoliset kahvilatuotteet (ml. terveelliset- että vegaanituotteet), kevyt lounas, catering -palvelu sekä skandinaaviset sisustustuotteet. Tuemme ja kannatamme lähellä tuotettuja raaka-aineita. Näin ollen, pääraaka-aineemme kahvi, tulee suomalaiselta paahtimolta Helsingin Punavuoresta, Kaffa Roasteryltä.

Sisutuskonseptimme nojaa pitkälti skandinaaviseen tyyliin ja pyrimme pitämään valikoimassamme viimeisimmän sisustusvirran tuotteita pohjoismaista. Myynnissä olevat sisustustuotteet tulevat pääosin Suomesta, Ruotsista ja Tanskasta. Arvostamme suomalaista käsityötä sekä skandinaavista kauneutta. Tavoitteenamme on tehdä yhteistyötä nuorten suomalaisten suunnittelijoiden kanssa mahdollisimman paljon.


Toimintamme pohjautuu yrityksen arvoihin; eettisyys, luonnon arvostus ja lähiruoka. 


Eettisyys korostuu myytävien tuotteiden valinnoissa ja niiden valmistustavassa. Luonnon arvotus näkyy kierrätyksessä ja ettei tuotteiden valmistuksessa järkytetä luonnon tasapainoa. Lähiruoka-arvo merkitsee meille, miten tärkeää on lähellä tuotettu ruoka ja raaka-aineet sekä haluamme tukea lähellä olevia tuotantopienyrityksiä. Nämä arvot antavat toiminnallemme raamit, joiden myötä meidän on helppo taata asiakkaalle vastuullista, laadukasta sekä luotettavaa palvelua.


Mikolaten konsepti toimii herkullisen kahvinautinnon lomassa myyntiliikkeenä upeille piensisutustuotteille sekä showroomina myynnissä oleville varastotuotteille.


Hinnaston löydät tällä hetkellä vain paikanpäältä ja myöhemmin myös täältä, kunnes verkkokauppamme on auki. Verkkokauppamme sisustustuotteille aukeaa vuoden 2019 aikana.

MIKOLATTE sijaitsee toisessa kerroksessa, Skönen puolella Redin kauppakeskuksessa, Kalasatamassa, Helsingissä. Lämpimästi tervetuloa!

Hanna Ketonen